МВР пусна денонощен телефон за подаване на сигнали за изборни нарушения

13:41, 15 окт 15 / Политика 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес МВР пусна денонощна телефонна линия за приемане на сигнали за нарушения или евентуални престъпления свързани с изборния процес, съобщиха от силовото министерство. Утвърден е и план за дейността на структурите във вътрешното ведомство с цел гарантиране на сигурността на гражданите в периода на подготовка и при провеждането на изборите.

На тел. 02/982 22 32, факс: 02/982 56 46 и e-mail: [email protected] всеки ще може да съобщава за забелязани нарушения или евентуални престъпления.

Всички областни дирекции на МВР са започнали проверки на сградния фонд и прилежащата територия на определените фирми за отпечатване на бюлетините. В комисиите участват и служители на териториалната структура на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

До този момент пожарникарите са проверили общо 2 725 обекта, в т.ч. и избирателни секции. В 544 от сградите са констатирани нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност, за които са разписани и връчени писмени разпореждания. Съставени са 5 акта за установени нарушения.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама