Внесоха обвинителен акт срещу шофьор, причинил смъртта на пешеходка в Пловдив

14:10, 15 окт 15 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура - Пловдив, внесе обвинителен акт срещу 35-годишния Христо П. за причиняване смърт по непредпазливост при нарушаване правилата за движение по пътищата при управление на моторно превозно средство – престъпление по чл. 343 ал. 1 буква В връзка с чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Инцидентът е станал на 18 декември миналата на кръстовището между булевардите "Копривщица" и "Пещерско шосе", разказаха от прокуратурата.

Непреценявайки в достатъчна степен пътната обстановка, пловдивчанинът блъснал 83-годишна жена, пресичаща платното.  

Христо П. видял бабата в последния момент, задействал спирачката, но не успял да предотврати сблъсъка.

Според обвинителния акт Христо П. е шофирал с 45 км/ч, но не е реагирал своевременно, за да избегне произшествието. Пострадалата е починала от остра кръвозагуба в резултат на травми по тялото.

В обвинителния акт е цитирано, че шофьорът е нарушил няколко правила от Закона за движение по пътищата, като един от тях е член 5 ал. 2 т. 1, който гласи: "Водачът на пътното превозно средство е длъжен да бъде внимателен и предпазлив към уязвимите участници в движението, каквито са пешеходците и водачите на двуколесни превозни средства".

По делото са разпитани шестима свидетели, извършена е автотехническа експертиза. Предстои да бъде насрочено заседание в Окръжен съд - Пловдив. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама