Военният министър обеща терена за парка в Стара Загора

14:24, 15 окт 15 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Имаме воля да продължим дейността по прехвърляне на терена за новия парк в Стара Загора. Ще направим всичко възможно да съкратим сроковете по процедурата. Ние имаме нужда от няколко апартамента за военнослужещи. След изборите ще направим среща с кмета и ще обсъдим възможността да получим определена сграда”, каза днес в Стара Загора вонният министър Николай Ненчев. Той поясни, че има такава практика. Както те дават терен с отпаднала необходимост за парк, така и Общината може да даде сграда с отпаднала необходимест за техните нужди. „За мен е важно да се запази числеността на състава на бригадата”, аргументира се министър Ненчев. Той намекна, че много биха се радвали, ако паркът се казва „Артилерийски”, за да се запази спомена за съществувалите там на подзразделения. Запитан дали това е бартер, министърът обясни, че този терен, по принцип трябва да бъде продаден на търг. „В този случай аз правя жест, не поставям условия, но се опитвам да реша и въпроса на военнослужещите. Ако се окаже, че има сграда с отпаднала необходимост, ние можем да я ремонтираме”, обясни министърът.

Що се отнася до терена на летището, министър Ненчев обясни, че там има и частни земи, затова трябва да се направи тристранна среща межу военното и икономическото министерства и частните собственици.

Военният министър похвали дейността на Втора механизирана бригада, в която има 1500 военнослужещи. Той съобщи,че е изказал благодарност  на състава за участие в потушаването на пожари, при природни бедствия и по охрана на границата. „Излючително съм доволен от тяхната работа, говорихме и за проблеми, които ще се опитаме да решим”, подчерта военният министър.

След срещата си с областния управител Георги Ранов, той се разходи в новия парк.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама