Ротно учение на полигон „Ново село” и стрелби на „Батмиш” проведе ЦПС-Сливен

14:38, 15 окт 15 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На полигон „Нова село” Център за подготовка на механик водачи на бойни бронирани машини, подчинен на  Център за подготовка на специалисти (ЦПС), проведе ротно тактическо учение (РТУ) на тема „Настъпление на танковата рота от движение”. То премина в два етапа – подготовка на настъплението и водене на настъпателния бой. В него участва втора рота с командир капитан Тончо Димитров, десет танка Т-72, машина за управление, един товарен автомобил, три леки автомобила УАЗ. Участваха и петима курсанти от НВУ „Васил Левски”, които провеждат своята двуседмична практика в центъра, като командири на взводове. Ръководител на учението – подполковник Пламен Белчев, командир на Център за подготовка на механик водачи на бойни бронирани машини.

 От 14 до 16 октомври 2015 г. на огневи комплекс „Батмиш” подчиненият на ЦПС Център за подготовка на командири и мерачи на бойни бронирани машини, с командир подполковник Ангел Атанасов, изпълнява второ упражнение от контролните стрелби „Стрелба от различни способи със смяна на огневата позиция по появяващи се и движещи се цели” с въоръжението на танк Т-72 денем и нощем. Участват първа рота, с командир капитан Пенко Бурлаков и втора рота, с командир капитан Красимир Николов.

През миналата седмица двете роти изпълниха първо упражнение от контролните стрелби денем и нощем „Стрелба от движение по появяващи се и движещи се цели”.

Успоредно с това се изпълнява пето упражнение – стрелба със зенитна картечница от място по наземна цел. По график преминават и стрелбите с автомат Калашников и пистолет Макаров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама