Повдигнаха обвинение на пловдивчанин за трафик на имигранти

14:51, 15 окт 15 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повдигнаха обвинение на 58-годишния Ю.А., криминално проявен от Пловдив, задържан на 14 октомври за трафик на нелегални имигранти. Мъжът е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1 и 5 от НК – за противозаконно подпомагане чужденец да пребивава или премине в страната в нарушение на закона, съобщиха от МВР.

Той бе задържан от служителите на сектор "Престъпления по пътищата" в ОДМВР - София , през нощта срещу 14 октомври в района на километър 13 на автомагистрала "Тракия" в посока София. Тогава, при извършена проверка в управлявания от него лек автомобил "Фолксваген Пасат", полицейските служители откриха общо осем чужденци, двама от които в багажника, всичките без документи за самоличност, представящи се за граждани на Афганистан. Чужденците бяха отведени в РУ - Елин Пелин и разпитани в присъствието на преводач. След налагане на принудителни административни мерки, те са настанени в СДВНЧ - Бусманци.

По случая бе образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Районна прокуратура- Елин Пелин, Ю.А. е задържан за 72 часа  и приведен в следствения арест за изпълнение на наложената му мярка за неотклонение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама