Десетки фенове напразно чакат за билети за волейболния мач България-Франция, билетният сайт е хакнат

14:59, 15 окт 15 / Спорт 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки спортни фенове чакат на опашка пред зала „Арена Армеец“ с надеждата да се освободят билети за предстоящия волейболен мач между България и Франция в събота, предаде репортер на София topnovini.bg.

Масовата еуфория в последния момент преди мача се дължи от една страна на снощната победа на българския отбор срещу Германия. Освен това феновете, които искат да присъстват на мача не могат да си купят билети по интернет, защото сайтът Ticketportal е блокиран от снощи. Според различни версии причината е хакерска атака.

Съобщение на страницата на Ticketportal във Фейсбук информира, че поради хакерска атака част от сайтовете на международната група TICKETPORTAL не работят. "Правим всичко възможно да възстановим работата на ticketportal.bg и в най-скоро време ще можете да си закупите/получите билетите. Моля да проявите разбиране", посочват от портала. 

Според обновената информация към 14.20 ч. в четвъртък, базата данни на системата не е пострадала и в рамките на деня, сайтът вероятно ще проработи.

„Заради хакерската атака има проблем със закупуването и резервирането на билети. Тук има хора, които чакат от 6 часа сутринта“, каза Иван Мицов, който заедно с приятелите си е дошъл от Кюстендил за мача.

Групата обаче си тръгна разочарована от касите на „Арена Армеец“, защото за момента нямаше нито един свободен билет. Друга част от феновете са доста по-упорити и обясниха пред София topnovini.bg, че ще се редят, колкото и малка да е вероятността да си купят билет.

„Има хора със запазени билети. Аз нямам, но ще се редя, защото казаха, че някой може да си освободи билета по интернет. Като сайта е хакнат, няма как да разберем, ако не дойдем на касите. Ще си пробвам късмета“, каза един от феновете, който беше излязъл през работно време.

До ранния следобед в четвъртък, обаче никой не си беше взел билет и нямаше отказани резервации.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама