Нов парк и велоалеи си пожелаха малките балчиклии

15:41, 15 окт 15 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проучване “Ако аз бях златната рибка...” се проведе в ОУ “Антим І”, гр. Балчик. Шестокласниците представиха своите виждания за града си и предложиха по три промени, които биха направили за подобряване на живота в него. 93 % от децата описват Балчик като красив и забавен. 25 % смятат, че е чист и предлагат организиране на акции за почистване на града и плажовете.

Желанията  на учениците са да бъдат построени нов парк, морска градина, аквапарк, велоалея, спортно училище и дори университет.

Резултатите бяха отчетени в училището пред представител на общинската администрация – Галина Неделчева, началник на отдел и директора Румяна Петрова.

Инициативата е част от Проекта “Усмивки на брега”, реализиран от Международната фестивална програма “Приятели на България”, в партньорство с Местната инициативна рибарска група Шабла – Каварна – Балчик. Реализира се по Оперативната програма за развитие на Сектор “Рибарство”, финансирана от Европейския фонд за рибарство и бюджета на Р България.

Ваня Балчева, ръководител на проекта връчи грамоти на най-отговорно участвалите в проучването и пожела на младите хора на Балчик сбъдване на желанията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама