Опоненти договарят публичен телевизионен дебат за Шумен

16:45, 15 окт 15 / Политика 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сочените като най-вероятни победители в надпреварата за кметския пост в Шумен кандидати – Иван Иванов от БСП и Любомир Христов от ГЕРБ, са в процес на договаряне за телевизионен дебат, в който заедно с другите претенденти да дебатират публично за бъдещето на града по "ТВ Шумен". Преговорите засега вървят под формата на размяна на писма между двата щаба.

Инициатор е кандидатът на БСП Иван Иванов. Във вторник той официално отправи публична покана до Любомир Христов да дискутират на живо в петък вечер в ефира на общинската "ТВ Шумен" управленските си идеи за развитието на града.

Кандидатът на ГЕРБ не отхвърли идеята на опонента си, но пожела в дебата да не участват само сочените за фаворити, а всички кандидати за кмет на града по предварително фиксирани теми, като поиска от Иванов да осигури безплатно излъчване от общинската телевизия.

В писмо до щаба на Любомир Христов Иван Иванов репликира: "Вашия отговор на моята покана приемам като предварително съгласие за публичен диспут и се надявам, че няма да сме свидетели на поредното Ви отсъствие от полемика за развитието на града.

За мен няма неприемливи за обсъждане теми, но съм готов да обсъждам развитието на Шумен и по условията, които предлагате: с всички кандидати, по фиксирани теми, определени с консенсус от предизборните щабове и в удобно за всички време", пише Иванов до Христов.

Кандидатът на БСП обаче е категоричен, че, спазвайки изборното законодателство, ще се придържа към изискването за заплащане на предизборните медийни изяви.

"Телевизия Шумен е общинска, но това никога не е било за мен основание да поискам безплатно участие в ефира й, само защото съм от политическата сила, доминираща управлението на общината в последните два мандата.

Вероятно липсата на опит в местната администрация е причината да пропуснете факта, че през 6 от споменатите от Вас 8 години, Телевизия Шумен е била общинско търговско дружество. Това означава, че неин принципал е бил Общинският съвет, а не която и да е политическа сила“, уточнява Иванов.

В отговора си той призовава кандидата на ГЕРБ, ако смята, че е в състояние да мотивира обществената медия да организира безплатна дискусия с участието на всички кандидати за кмет, да го стори, а Иванов ще участва.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама