Кандидат-кметовете да кажат по една дума за референдума, призова президентът

17:03, 15 окт 15 / Политика 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес хиляди представители на политическите партии се кандидатират за кметове. Те обещават улици и водопроводи – една по-добра жизнена среда за хората. Нищо не им пречи да обещаят и повече демокрация, включително и на местно ниво. Всеки един от кандидатите за кмет може да каже и по една дума за референдума. За това призова държавният глава Росен Плевнелиев на брифинг в президентството. 

Според него демокрацията не може да се развива, ако само представителната е налице, а пряката липсва. Затова всеки един от кандидатите за градоначалник е добре да има позиция по въпроса за референдума.

Плевнелиев отбеляза също, че ако политическите партии бяха приели и трите въпроса за националното допитване, купеният вот нямаше да бъде вече фактор.

„Впечатлен съм от малкото неправителствени организации, които водят активна кампания за референдума. Дано политиците последват техния пример в следващите дни“, каза още президентът.

По думите му правило впечатление, че тези, които са „против“ електронното гласува, не са активни. Плевнелиев отправи апел към тях да излязат и да обяснят защо са на тази позиция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама