Ивайло Калфин: Мислим за трайно увеличение на заплатите на социалните работници

17:20, 15 окт 15 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мислим за трайно увеличение на заплатите на социалните работници. Това обяви в Търговище министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Днес той беше на посещение в Търговище, където се срещна с областния управител Светлин Бонев, а след това бе в Дневния център за възрастни хора.

Калфин беше категоричен, че за социалните услуги има нужда от хора и човешки контакт и проблемът не се решава със съкращения, нито с електронни услуги. „Единственият начин е да се увеличат средствата за работни заплати на работещите в социалната сфера. Това е и в интерес на обществото”, подчерта министър Калфин. „Моята битка е увеличението да се случи в следващата година, да е трайно, а не като еднократен бонус”, заяви той.

Според него няма да се допусне хаос заради предекларирането на доходите на родителите по отношение на социалните помощи за деца. „Трябва да успокоя всички граждани, че никой няма да загуби средствата. Ще създадем такава организация, че да се избегнат струпвания на много хора и всеки да си подаде документите”, посочи министърът и уточни, че такава възможност ще бъде дадена още преди Нова година.

Относно евентуално увеличение на детските надбавки той посочи, че в момента се довършват консултациите с Министерство на финансите, след което до края на месеца трябва да бъде готов и бюджетът за 2016г. и едва тогава може да се говори има ли такава възможност.

„Заложил съм няколко места, които според мен трябва да се случат, но не искам да ги коментирам, преди да имам увереност за тях”, каза министър Калфин.

Пред обитателите на дневния център за възрастни хора социалният министър обяви, че през следваща година с европейски средства по програми ще се работи за услуги за оказване на помощ в семейни условия и за създаване на старчески домове.

Визитата на Калфин в Търговище ще приключи със среща в заводите за стъкло край града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама