България иска да е домакин на Световното първенство по волейбол през 2018 г.

17:42, 15 окт 15 / Спорт 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов е обещал държавата да помогне на волейболната федерация в искането ѝ България да бъде домакин на световно първенство. Това обяви спортният министър Красен Кралев след удостояването на президента на международната федерация по волейбол Ари Граса със званието доктор хонорис кауза на Националната спортна академия, съобщиха от ведомството.

Страната ни иска да приеме форума през 2018 г. съвместно с Италия. Именно с Италия България е домакин на Европейското първенство, което тече в момента и на което достигнахме полуфинал. В него ще играем срещу Франция в събота от 20:45 ч.

„Вчера получих обаждане от Бойко Борисов, който пожела да поздравя българските волейболисти. Беше изключително горд и щастлив. Каза, че държавата плътно застава зад идеята за кандидатурата на нашата федерация за домакинство на световния форум през 2018 г.“, заяви Кралев.

Той добави, че се очаква страната ни да получи много добра оценка за организацията на Европейското първенство. Именно това щял да бъде козът ни за евентуално следващо домакинство на голям форум.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама