45 години навърши отряд "Противоминни кораби" (снимки)

17:43, 15 окт 15 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С военен ритуал бе отбелязана 45-ата годишнина от създаването на Трети дивизион тралчици, чийто правоприемник е Отрядът противоминни кораби в Пункта за базиране във Варна, съобщиха от пресцентъра на Военноморските ни сили.

На пирса на военното формирование се построиха офицерите, старшините и матросите, които служат сега в екипажите на военните кораби, а редом с тях бяха застанали и много военнослужещи от запаса – ветерани, благодарение на чийто себеотвержен труд и достойна служба през годините дивизионът заслужено е вписан в историята като едно от водещите поделения на българския военен флот.

Военните моряци, започнали кариерата си на тралчиците в дивизиона, са ценени професионалисти, а някои от служилите там офицери достигат в професионалното си развитие до отговорни длъжности в командните структури на Военноморските сили и Българската армия.

Ритуалът започна с тържествено вдигане на флага, гюйса, стенговия флаг и флаговете за разцветяване на корабите. В своето слово по случай празника командирът на отряда капитан ІІ ранг Петър Димитров припомни накратко най-важните моменти от историята на формированието и благодари на своите подчинени за постигнатите от тях през годината високи резултати в подготовката и успешното изпълнение на поставените задачи.

Със заповеди на командира на Военноморските сили, командира на Военноморската база и командира на военното формирование бяха наградени отличили се военнослужещи. В своето приветствие контраадмирал Митко Петев поздрави с празника всички бивши и настоящи воини от дивизиона и отряда, като изрази и своята увереност в доброто бъдеще на формированието и на противоминните ни сили.

Гостите имаха възможност да разгледат корабите от отряда и да срещнат и да разговарят в неформална обстановка на организираната от командването на отряда Среща на поколенията с много от бившите си командири, подчинени и колеги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама