Агенция „Митници“ отхвърли обвиненията на петролните фирми

18:42, 15 окт 15 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Агенция „Митници“ не приема упреците на Българската петролна и газова асоциация. Българската акцизна централизирана информационна система (БАЦИС) работи в нормален режим. В случай на необходимост Агенция „Митници“ ще окаже пълно съдействие на компетентните органи.

С това кратко съобщение пресцентърът на Агенция „Митници“ отговори на днешното решение на ръководството на Българската петролна и газова асоциация да подаде сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров с искане да бъде проверена работата на БАЦИС.

Петролните компании обявиха, че „след поредица от срещи през тази година с отговорните за БАЦИС длъжностни лица от Агенция „Митници“ се е потвърдило, че системата не може да обработва големия обем данни, които те изпращат.

В сигнала до главния прокурор се поставят въпросите дали е осигурено събирането на всички горива, които са постъпили на българския пазар, всички задължени лица по Закона за акцизите и данъчните складове ли са изпълнявали задълженията си във връзка с БАЦИС, спрямо кои митнически лица са извършвани „ръчни проверки“ и по какви причини не е осъществявана от дълъг период от време връзка между Агенция „Митници“ и Националната агенция по приходи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама