Стотици родолюбци възторжено пяха „Боят настана“ на Панорамата в Плевен

21:36, 15 окт 15 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Масовото изпълнение на „Кой уши байряка“ и „Боят настана“ на Панорамата в Плевен, предизвика неописуемо вълнение в сърцата на присъстващите тази вечер. Близо 500 плевенчани изпълниха патриотичните възрожденски песни в Скобелевия парк, събрани от инициативата на сдружение „Рицари без броня“.

Някои от участниците бяха облечени с национални носии, а почитатели на българското хоро изпълниха специална хореография за песента на Райна княгиня. В любимия на плевенчани парк прозвучаха още Химн на Република България, „Моя страна, моя България“ на Емил Димитров, „Хубава си, моя горо“ и Дунавско хоро.

Присъстващите си пожелаха това да не е последното подобно събитие и с възгласи „Българи, юнаци“, за пореден път изразиха любовта си към Майка България.

Организаторите от „Рицари без броня“ бяха категорични, че инициативата е организирана от български граждани, които по никакъв начин не желаят да бъдат свързани с партии и партийни атрибути. Както никога досега политиците уважиха народната воля и събитието премина безпроблемно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама