Главният редактор на „Телеграф“ е бил агент на Държавна сигурност

22:17, 15 окт 15 25 615 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Васил Захариев, главен редактор на в. „Телеграф“, е бил агент на Държавна сигурност (ДС). Това става ясно от решение на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия. Решението е подписано от председателя на ведомството Евтим Костадинов. 

Комисията по досиетата е проучила и обсъдила наличните материали, които сочат, че Захариев е вербуван от о. р. Кр. Вакрилов на 01.11.1988 г. и регистриран на 17.11.1988 г. Настоящият главен редактор на „Телеграф“ е работил за I-во, II-ро и VI-то управление на ДС под псевдонима „Викторов“.

От решението на ведомството става ясно, че то разполага и с други документи, удостоверяващи принадлежност на Васил Василев Захариев към органите на ДС. 

Комисията е проверявала и други лица, свързани с „Телеграф“ ЕООД: собствениците, управителите, директорите, заместник-директорите, главните редактори, заместник-главните редактори, членовете на редакционните съвети, политическите коментатори, водещите на предавания, водещите на рубрики в печатни издания или електронни медии. Проверени били 9 лица, но седем от тях не подлежат на такава по силата закона. 

Васил Захариев е директор на "Телеграф" от 16.10.2007 г. до 07.08.2011 г., а от 08.08. 2011 г. - главен редактор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама