Не е имало престрелка на границата, бежанецът е бил застрелян при рикошет

07:24, 16 окт 15 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вероятната причина за убития късно снощи бежанец на границата ни с Турция е рикошет от куршум. Той е изстрелян във въздуха с цел да спре идващите мигранти, които са оказали съпротива. Това каза в ефира на БНР главният секретар на МВР Георги Костов.

По думите му засегнатият в тила мигрант е починал по-късно в болница. Останалите нарушители са били задържани. Той категорично опроверга първоначалната информация за престрелка между мигрантите и българския граничен патрул.

Афганистанецът беше застрелян при инцидент на българо-турската граница тази нощ, докато група от 50 мигранти са опитали да пресекат границата към България в района на град Средец. Окръжната прокуратура в Бургас е образувала досъдебно производство по случая. На мястото на инцидента е командирован наблюдаващият делото прокурор Десислава Трифонова. На този етап от прокуратурата отказаха повече подробности за случая. 

Веднага, след като научи за случая, премиерът Бойко Борисов напусна заседанието на лидерите на Европейския съюз в Брюксел и замина за България. От началото на миграционната криза в Европа, това е първият случай при който е застрелян човек, прекосил сухопътната външна граница на държава-членка на ЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама