Започва програмата, посветена на празника на Сливен – Димитровден

07:56, 16 окт 15 / Култура 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С премиера на книгата на проф.д-р Иван Русев „Търговската модерност на българското възраждане като култура и практика” започва програма, посветена на празника на Сливен – Димитровден. Книгата ще бъде представена тази вечер от доц. д-р Мартин Иванов в камерната зала на Драматичния театър „Стефан Киров" от 18.30 часа.

В програмата за честването на празника на Сливен – Димитровден са включени събития, които да акцентират върху няколко кръгли годишнини на емблематични за Сливен творци и големи сливенски възрожденци, съобщи началникът на отдел „Култура" в Община Сливен Ваня Шишкова.

 Сливен ще бъде домакин на съвместната изложба „Градовете на Тунджа" на художници от Сливен, Ямбол и Одрин. Откриването ще се състои на 21 октомври от 18 ч. в галерия "Димитър Добрович".

 Програмата на 26 октомври – Димитровден, ще завърши с проект „Фрагменти", финансиран от фонд „Култура". Идеята и реализацията му са дело на няколко знакови сливенски художници.

 На 22 октомври на откритата сцена на площад „Хаджи Димитър" ще свирят музикантите от група Д2.

Празничният концерт за връчване на наградите на общината ще бъде на 22 октомври. Спектакълът е под ръководството на театралния режисьор Петър Кауков, познат от работата в Сливенския театър. Концертната програма е на Ансамбъла за народни песни и танци „Сливен" и на Симфоничния оркестър. Изпълнението на симфониците ще дирижира Лучано Ди Мартино, солисти ще са Цветелина Василева – сопрано, Иван Момиров - тенор и Юлиян Константинов - бас.

На 26 октомври е тържествената церемония на площада и концерт на АНПТ „Сливен" с гост народната певица Жечка Сланинкова, а на Ларгото ще се проведе детски празник. Целия ден от 11.30 до 19.30 ще има забавления и атракции за всички възрасти на крепостта „Туида". Навръх Димитровден крепостта ще бъде с безплатен достъп за гражданите и гостите на Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама