Започва четвъртата „Августиада” в Стара Загора

08:00, 16 окт 15 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За четвърти път в Стара Загора започва днес Фестивалът на виното и културното наследство „Августиада”.  На него си дават среща  над  30 елитни винопроизводители от България, Турция и Македония.

Тази година чуждестранен партньор е Република Турция, откъдето ще се представят изби от европейската част на страната - техния регион „Тракия”. За пръв път ще бъде представена изложба на младата турска художничка с български корен Ирен Чамладжъ, която е и автор на етикетите на  винарска изба „Чамладжъ”.

Изложбата й „Съновидения” ще бъде открита днес от  16.30 часа в западната зала на Художествена галерия Стара Загора. Ирем Чамладжъ е родена в Истанбул през 1988 година. Завършила е графични изкуства в Университета Ащък през 2013 г. с отличие. През 2011-2012 г. учи изящни изкуства в Университета на изкуствата Сентрал Сен Мартинс в Лондон. Основава собствено арт студио в кулата Галата, Истанбул през 2012 г. От 2009 г. Ирем Чамладжъ участва в редица изложби в Турция и чужбина. Живее и твори в Истанбул. „Умът и възприятието за всеки индивид варират различно като пръстови отпечатъци. Докато наблюдаваме ежедневните сцени от живота, помислете дали има обща информация валидна за всички, като необходимост за комуникация и какво ще стане ако всичко останало е различно и варира за всеки един човек? Всяка природна картина се превръща в уникално възприятие на „съновидението” в нашия живот”, коментира художничката.

Изложбата ще бъде открита за посещение до 23 октомври т.г.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама