Спортни дни започват в Благоевград днес

08:04, 16 окт 15 / Спорт 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спортни дни стартират днес в Благоевград. Началото ще даде инициативата на Младежкия дом в областния център на Пиринско „Интензивно ходене- спорт за всички”. Над 150 участници от учебни заведения в града, клуб „Бодрост”, дружество „Айгидик”, спортни клубове, са заявили участие в инициативата. Походът ще започне в 11 часа от сградата на съда и ще приключи пред сградата на общината.

Събитието се организира по повод Международния ден на интензивното ходене, който се отбелязва в цял свят от 1992 година насам. От днес стартира и състезанието по планинско колоездене "Благо Ендуро". То ще се проведе в парк "Бачиново" и ще приключи в неделя. Утре от 9 часа започва регистрацията на участниците и раздаването на стартови номера. След това предстоят свободни тренировки.

Официалният старт на състезанието е в неделя от 10 часа, а финалния кръг започва в 16.30 часа. Състезателите ще мерят сили в пет категории - юноши /15-17 години/, мъже - над 18 години, "Мастър" - над 30 години и жени. Победителите ще бъдат обявени в неделя от 17 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама