Екшън в Бургас между полиция и три автомобила с бежанци

08:14, 16 окт 15 25 543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преследване между полицията и три автомобила, натъпкани с бежанци, е имало през изминалата вечер в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Екшънът започнал около 03.50 ч. снощи в района на разклона на село Дебелт. Служители от бургаската жандармерия забелязали приближаващи се с висока скорост три леки автомобила. Полицейските служители подали сигнал за спиране със стоп-палка, но водачите на колите не се съобразили и продължили движението си, което наложило преследване на автомобилите, движещи се в посока Бургас.

Междувременно е потърсено съдействие от служители на Четвърто Районно управление - Бургас, които блокирали улица „Захари Стоянов“ в района до магазин „1000 бани“. Жандармеристите се изравнили с единия от преследваните леки автомобили – „Опел Вектра“, със старозагорска регистрация, движещ се в дясната пътна лента. При опит да избяга шофьорът на опела завил рязко наляво и навлизайки в пътното платно на служебния полицейски автомобил, го блъснал, нанасяйки му леки щети по предния десен калник и предната дясна врата. След катастрофата опелът спрял, като водачът му успял да избяга. От купето излезли осем афганистански граждани, нелегално преминали границата на България.

Спрян е и л.а. „Ситроен Ксара“, с пловдивска регистрациа, управляван от 33-годишния С. М. от Чирпан, в купето на който са открити още седем афганистански граждани, нелегално преминали границата на България. Водачът на третия автомобил успял да избяга с него и продължил в посока към Бургас - център.

От полицейските действия е установено, че чуждите граждани са натоварени в леките автомобили в района на село Пънчево, общ. Средец, като се придвижвали по маршрут с. Дебелт - Бургас.

Афганистанците са задържани за срок от 24 часа и предадени на сектор „Миграция“ към ОДМВР – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама