В Тервел ще бъде открита новата претоварна станция за отпадъци

08:37, 16 окт 15 25 558 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новата претоварна станция за отпадъци в Тервел ще бъде открита днес. Тя е част от регионалната система за управление на отпадъците в област Добрич, изградена по проект, финансиран от оперативна програма „Околна среда”. По проекта бяха изградени регионалното депо за битови отпадъци край с. Стожер и претоварна станция в Балчик.

Съоръжението в Тервел е построено върху 22 дка общинска земя. Теренът отстои на 1 км. от околовръстния път. Претоварната станция включва няколко сгради и съоръжения - гараж с работилница и автомивка  на обща площ от 461 кв.м., конструкция с подход към преса за отпадъци, кантар, административна сграда с лаборатория, столова и офиси, регистрационен пункт с автоматично отчитане на показания на кантар, трансформаторен пункт, авариен дизел-агрегат и резервоар с черпателни помпи. Оборудването включва преса с бункер за зареждане,5 пресконтейнера всеки с обем по 20 куб.м, камион с мултилифт за качване и сваляне на пресконтейнери.Комуникацията към обекта е новоизграден по проекта път с обща дължина от 1 км, водопровод по цялата дължина на пътя (също изграден по проекта) и реконструиран електропровод високо напрежение.

От претоварната станция в Тервел за депото край Стожер ще се извозват пресовани за намаляване на обема им отпадъци от общините Тервел и Никола Козлево. Общата стойност на обекта възлиза на  2 323 197 лв. без ДДС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама