22 опита за нелегално преминаване на границата при Кардам

08:39, 16 окт 15 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За първите девет месеца на годината на ГПУ Генерал Тошево  са констатирани  22  опита  на нелегално  преминаване на държавната граница.  Това сочат данните на областната администрация в Добрич. За  сравнение, през  същия период на миналата година тези нарушения са 17 на брой. На 83 лица, предимно граждани на Сирия, Иран,  Ирак и Афганистан, са наложени парични санкции и са осъдени на лишаване от свобода.

Анализът на данните от пропускателната дейност  на ГКПП Дуранкулак  през деветмесечието на 2015 г. показва увеличение в числеността на пътникопотока, преминаващ през пункта в сравнение със същия период на 2014 год.  От ГКПП Кардам констатират, че числеността на преминалите лица и МПС запазва величините си с тенденция на леко увеличение в сравнение със същия период на 2014 г. По отношение на  всички задържани лица, влезли  незаконно на територията на страната и опитали се да излязат през границата незаконно, са  наложени принудителни административни  мерки по Закона за чужденците в България и мигрантите са съпроводени до Разпределителен център в Елхово и Специалния дом за временно настаняване на чужденци  в Любимец.

За ГПУ Каварна и ГПУ Генерал Тошево през  деветмесечието не е констатиран нелегален пренос на ядрени или други радиоактивни материали през ГКПП.  За сравнение, през същия период на 2014 г.,  са констатирани 5 нарушения по отношение  на незаконната миграция, а по линия на контрабандата  -  сa  регистрирани 2 случая на контрабандни цигари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама