Лукарски откри "Автомобилен салон" - 2015

11:41, 16 окт 15 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на икономиката Божидар Лукарски символично сряза лентичката при откриването на "Автомобилен салон" - 2015. Веднъж на две години Асоциацията на автомобилните производители провежда това събитие в София, като то е на нивото на всички международни събития в Париж, Франкфурт, Женева, Детройт и др. 

 

Сред присъстващите бяха също председателят на парламентарната транспортна комисия Гроздан Караджов, председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков, председателят на Агенцията за чуждестранни инвестиции Янев, шефове на банки и застрахователни компании, посланици и любители на автомобили. 

 

"Днес се събрахме за пореден път да отдадем почит и да се докоснем до автомобила. това са последните достижения на световната автомобилна индустрия", каза Стоян Желев,  основател и изпълнителен директор на “София Франс Ауто”.

 

"България предлага благоприятна среда за привличането на инвестиции в автомобилната индустрия", обяви на свой ред икономическият министър.

 

По думите му автомобилното производство е приоритетен сектор за осъществяване на чуждестранни инвестиции в страната ни и е един от секторите с най-голям потенциал за развитие. В него работят повече от 100 международни и местни компании и производители на части. 

 

Според Лукарски инвеститорите оценяват високо макроикономическата и финансовата стабилност. Страната ни се разглежда като конкурентна инвестиционна дестинация на производителите на автомобили. 

 

"Надявам се, че интересът на инвеститорите и купувачите ще бъде максимално задоволен на това изложение", допълни Божидар Лукарски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама