Лайнерът „Sinfonia” докара 2000 туристи в Бургас (снимки)

11:51, 16 окт 15 25 691 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лайнерът „Sinfonia” акостира на Морска гара Бургас рано тази сутрин, като с него пристигнаха около 2000 туристи, съобщиха от Пристанището. Плаващият луксозен град е собственост на една от най-големите круизни компании MSC.

Туристите от различни националности имат възможност да разгледат есенен Бургас и да посетят древните български градове Созопол и Несебър. За всички гости, които са пожелали да се разходят из Бургас, са осигурени модерни автобуси по съвместна инициатива на Пристанището и Общината, които да ги превозят от кораба до центъра на града. Част от чужденците се отправиха на морска екскурзия до най-атрактивната бургаска туристическа дестинация - остров Света Анастасия.

До момента на Морската гара са акостирали пет круизни кораба с почти 8000 пасажери, с което дестинация Бургас отново е сред лидерите в регион Черноморски басейн.

Настоящият курс на луксозния „Sinfonia” е от италианския град Генуа до Гърция през Турция и България. През тази година са вложени милиони евро за обновяването на кораба. Същият е удължен с нова секция и вече е 275 метра и увеличен капацитет на каютите с 500 туристи. Височината му е 54 метра. Добавени са повече зали за забавления, нов басейн, повече каюти с балкон. Интериорът из целия кораб също е подновен и разполага  вече с открит басейн с детски аквапарк, луксозен ресторант и нощни клубове.

Посещението на MSC „Sinfonia” съвпадна със заседанието на Борда на директорите на най-голямата круизна асоциация в Европа – MedCruise, което се провежда в италианския град Олбия на остров Сардиния. Преди часове стана ясно, че Бургас е избран за домакин на Генералната асамблея на MedCruise през 2020 година, която ще се проведе на 24-ти септември. По този начин градът се нарежда до утвърдени световни круизни дестинации, където обикновено се провеждат асамблеите на MedCruise, като Барселона, Рим и Марсилия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама