Живко Тодоров: С още по-високо темпо ще привличаме инвестиции

12:16, 16 окт 15 / Политика 25 557 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 „През следващия мандат ще продължим с още по-високо темпо да привличаме инвестиции за Стара Загора, които да влязат в инфраструктурата, строителството и най-вече в енергийната ефективност. Най-важно е да инвестираме средства в енергийна ефективност, защото всеки лев, вложен в саниране на сгради, допринася за намаляване с 30-40% на разходите за енергия", каза Живко Тодоров, кандидат за кмет втори мандат на Стара Загора от ГЕРБ на среща с Камарата на строителите. Тя бе проведена по негова инициатива, както и на водача на листата за общински съветници Емил Христов. Да чуят проблемите на предприемачите дойдоха още кандидатите  Николай Диков, инж. Румяна Присадашка, Динко Михайлов и други.

Живко Тодоров припомни още, че през изминалите четири години градската управа се е старала да има максимално голяма инвестиционна програма на Община Стара Загора, за да се осигури по-голям обем строителство. "Едновременно променяме града ни, създаваме работа за строителите, работни места, приходи за фирмите, повече живот. Що се отнася до европейските програми, сме привлекли почти всички възможни ресурси. Нямаме нито един загубен проект, няма място, където да не сме кандидатствали", обобщи той.

"Прави се проект за уличното осветление, който ще намали разходите с около 40%, а това означава, че вместо 1.2 млн. лева ще плащаме приблизително с 500 хил. лева по-малко за ток годишно. 2.5 млн. лева ще бъдат спестени през следващия мандат и ще могат да се вложат в друго. Привличането на инвестиции за създаване на трайни работни места също е наш приоритет, водим конкретни разговори и се надявам да се финализират до няколко седмици, за да се построят нови заводи, да се разкрият нови работни места и да донесат допълнителен ефект", отбеляза още кандидатът на ГЕРБ за втори мандат. Той информира, че след ремонта на градския плувен басейн, Общината ще може да пести половината от сегашните 250 хил. лева за издръжка, тъй като водата ще се топли със соларни панели.

От гилдията на строителите апелираха да се наемат предимно старозагорски фирми, които да работят по проектите. Живко Тодоров пое ангажимент още и за участие на представители на Камарата при изготвянето на предварителната документация за проектиране и изпълнение на ремонтни дейности в града.  В края на срещата  строители и политици се съгласиха, че заедно трябва да инициират промени в законодателството, за да премахнат сериозните пречки, които понякога "връзват ръцете" на местната власт.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама