Платформа за устойчиво туристическо развитие обсъждат представители на бизнеса и местната власт в Русе

12:17, 16 окт 15 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Третата работна среща между бизнеса и местната власт ще се проведе в Русе. Това съобщиха организаторите от Управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) и Община Русе.

Форумът е разработен като инструмент за перспективно и устойчиво туристическо развитие. Целта му е да се утвърди като необходима и ефективна формула за коопериране на усилията и повишаване ефективността на взаимодействие между основните групи участници на туристическия пазар, като общините – в ролята на основен фактор за изграждане на висококачествен и конкурентоспособен регионален туристически продукт, и туроператорите, осигуряващи неговата пазарна реализация, разясниха от АБТТА.

За участие в Третата работна среща между бизнеса и местната власт са поканени български Общини със значителен, утвърден или не много известен туристически потенциал, представители на туристическия бизнес - членове на АБТТА и туроператори от други професионални туроператорски сдружения, водещи висши учебни заведения – доставчици на кадри за туристическата индустрия, екскурзоводи, журналисти.

Програмата на срещата е обособена в няколко отделни модули и включва дискусии относно законовите и институционални бариери, възпрепятстващи развитието на българския туризъм, презентации на регионалните туристически ресурси, двустранни бизнес срещи, посещения за запознаване с туристическия потенциал на Община Казанлък – домакин на националния форум.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама