Близо 90 научни докладa ще бъдат представени на международната конференция по биотехнологии в Разград

12:48, 16 окт 15 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 90 научни доклади ще бъдат представени по време на двудневната международна научна конференция „Традиции и иновации в химичните, хранителните и биотехнологиите“, която започна днес в Разград. Организатор на традиционния форум е Филиалът на Русенския университет ”Ангел Кънчев” в Разград със съдействието на Дома на науката и техниката, Регионалния академичен център на БАН, Съюза на учените в България и община Разград. Конференцията тази година е посветена на 70 - годишнината на Русенския университет ”Ангел Кънчев”.

На откриването на форума присъстваха областният управител на област Разград Галина Георгиева, проф. д-р Михаил Илиев - зам.-ректор на Русенския университет, доц.д-р Таня Грозева - главен секретар на Русенския университет, управителят на „Биовет” - клон Разград Теменуга Газдова, председателят на Съюза на учените в България – клон Разград доц. д-р Милувка Станчева, представители на Дома на науката и техниката и Регионалната търговско-промишлена и земеделска камара и др.

Директорът на Филиала в Разград доц. Станка Дамянова пожела успех на участниците и на добър час на конференцията.

Приветсвие към научните работници отправи и Областният управител Галина Георгиева. В словото си тя подчерта, че областната администрация в Разград е доказвала невъднъж, че подкрепя усилията на знаещите и можещите хора в желанието им да реализират своите идеи и да ги превърнат в реален резултат. Георгива пожела на участниците да продължават да търсят, развиват и надграждат науката, да насърчават младите хора да вървят по вашите стъпки.

Ползотворна работа и успешно представяне на участниците пожела и заместник-ректорът на Русенския университет проф. д-р Михаил Илиев.

Веднага след официалната част стартира представянето на научните доклади. Тематичните направления на форума са в областта на химичните технологии, биотехнологиите и хранителните технологии. Ще бъдат представени два пленарни доклада от водещи специалисти в страната и 87 научни доклади с актуална научна и производствена тематика.

В конференцията участват професори, доценти и научни работници от университети в София, Бургас, Пловдив, Ямбол, Сливен, Габрово, Стара Загора, както и учени от чужбина - представители на научни организации от Украйна и Испания. В заседанията на конференцията ще се включат и представители на почти всички фирми от региона, работещи в областта на химичните технологии, биотехнологиите и хранителни технологии.

В работната програма на участниците е включена и разходка до Тракийската царска гробница в Свещари.

Закриването на конференцията е утре от 11.30 часа, а авторите на най-добрите доклади и на най-добре представил се млад учен във всяка секция ще бъдат наградени с грамота и с кристалния приз“THE  BEST PAPER”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама