Младежи представят в Пловдив идеите си за по-добра България

13:00, 16 окт 15 / Любопитно 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шестима младежи ще споделят на 31 октомври в Пловдив за максимум 15 минути своите идеи за това в каква България искат, съобщиха от "Фондация 42". Проектът BG КЛЮЧе се фокусира върху гражданската активност у младите хора, развиване на умения за аргументиране на идеи и мнения, възможност за отстояване на позиция, ангажираност с общественото развитие на страната, насърчаване търсенето на подкрепа за превръщане на тези идеи в реални дейности за социална промяна.

"Когато ме попитаха какво искам да променя в България, първата ми идея беше свързана с желанието ми да променя мисленето на хората в нашата страна - споделя Димитър, един от участниците в проекта, - защото всички се оплакват, но рядко намират сили да потърсят проблема в себе си и да запретнат ръкави, за да го решат. Когато помислих как, кой, по какъв начин може да промени това, разбрах, че такава промяна може да дойде само от младите хора. Защото имаме ли възможности да живеем добре и да се реализираме ТУК, то няма да отидем да се реализираме ТАМ", убеден е младежът.

"Тук съм заради себе си и заради хората, които чакат с години за трансплантация", обяснява на свой ред Вяра.

"Защо съм тук? Защото имам възможността да говоря за нещо, което правя и ми доставя удоволствие. Всъщност не само на мен, а и на други млади хора. И искам да разпръсна идея. Идеята, че всъщност имаме възможност за по-добро развитие", уверен е в своята кауза Симеон.

Това са идеите и каузите на част от участниците в първия Форум BG КЛЮЧе в Пловдив. Организаторите твърдят, че Градът под тепетата не е избран случайно, предвид огромния потенциал и енергичен младежки дух, който носи като Европейска столица на културата за 2019 г.

Участниците в BG КЛЮЧе ще представят своите виждания по теми като медийна реалност, мултикултурализъм, здравно образование, отношение към храната, справяне с младежката емиграция, възможности за реализация в България, трансплантация и донорство на органи, неформално и формално образование.

След кратките си презентации те ще отговарят на въпроси от аудиторията и специалните гости на събитието (Георги Генчев от Информационния портал на НПО в България ngobg.info, Анастасия Гоцева Директор "Младежки политики“ в Министерството на младежта и спорта и Пролет Велкова, журналист от Дарик радио).

Входът е свободен, а предварителна регистрация може да се направи от сайта на проекта BG КЛЮЧе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама