Мащабен проект за по-добро образование обхваща над 10 хил. ученици от Пловдив

13:08, 16 окт 15 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 10 000 пловдивски ученици ще бъдат включени в мащабен проект за подобряване на образованието, съобщиха от Община Пловдив.

Програмата цели активното въвличане на децата в учебния процес постоянно, за да се повиши мотивацията им, да се развият техните умения за анализ, презентиране, позитивно общуване, работа в група и да се подготвят за успешната си реализация след 10-15 години във високо технологично общество.

Участниците в проекта ще използват проектно-ориентиран подход, ще създават условия за работа на децата в екип, ще използват съвременни технологии във всяка класна стая, ще се обучават как да анализират професионално ситуациите и да прилагат различни начини на управлението им. Акцент е също интегрирането на учениците, подкрепа на различните таланти на децата и превенция на агресивните прояви. Ще бъдат приложени и нови методи на преподаване и на практика ще се подобри качеството на образователния процес в учебното заведение. За основа ще се ползват утвърдени британски образователни модели.

В първия етап на проекта са включени осем учебни заведения от Пловдив - ОУ "Райна Княгиня", ОУ "Яне Сандански", ОУ "Алеко Константинов",  ОУ "Патриарх Евтимий", ОУ "Кочо Честименски", ОУ "Йордан Йовков", ОУ "Елин Пелин", СОУ "Любен Каравелов" с активното участие на техните директори и над 100 преподаватели. Те ще преминат през специално обучение, за да могат да разработват и въвеждат иновативните методи на програмата в обучението.

Проектът е отворен и към всички останали училища и всяко учебно заведение или учител могат да се включат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама