“Шумен 1929” загуби от “Левски” в първия осминафинал за купата на БФС

13:12, 16 окт 15 / Спорт 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съставът на “Шумен 1929” при момчета, родени 2000 година, загуби с 1:5 в първия мач от осминафиналите на турнира за купата на БФС.

Двубоят се изигра на Ученическия стадион в Шумен, а “Левски” реши срещата в своя полза само за пет минути през първата част, когато вкара три гола.

В първите 20 минути на двубоя двата тима стояха равностойно на терена. Леко отпускане в редиците на шуменци доведе до бързи три попадения в тяхната врата. В 26-ата минута за 0:1 се разписа Преслав Николаев. Две минути след това Виктор Илиев покачи на 0:2 за “сините”. В 32-ата “Левски” поведе с 3:0 след гол на Радослав Михалков.

В началото на второто полувреме шуменци успяха да върнат един гол. В 49-ата минута преднината на “Левски” намали Муса Алишев. След това на три пъти шуменски футболисти излизаха сами срещу вратаря на “Левски”, но или стреляха покрай вратата, или стражът на “сините” ги изпреварваше.

До края на мача играчите на “Левски” правеха по-организирани атаки и успяха да вкарат още две попадения. В 61-ата минута Виктор Илиев се разписа втори път за 1:4, а в 71-ата Даниел Василев оформи крайното 1:5.

Срещата реванш между двата отбора е на 29 октомври на в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама