Чрез библиотека на открито кандидати за общински съветници от ГЕРБ вдъхновяват бургазлии да даряват книги

14:02, 16 окт 15 25 492 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидати за общински съветници от ГЕРБ превърнаха своята предизборна шатра до Часовника в библиотека на открито. Днес те представиха  инициативата си „Моята книга за теб – дари своя книга и вземи четиво, оставено от друг”. Авторът на идеята е кандидатът за общински съветник от листата на ГЕРБ Петя Гънева. Заедно с нейните колеги  - Виолета Илиева, Елена Фотева, Надежда Танева и Диян Димов застанаха зад инициативата и подканиха бургазлии да се включат, като разменят свои любими книги от рафтовете на библиотеката си. Кандидатите за общински съветници от ГЕРБ бяха сред първите, оставили свои четива на импровизираната полица под шатрата.

 „Смисълът на инициативата е всеки любител на книгата да дойде и да остави свое любимо четиво и същевременно да си намери друго, което до момента не е чел, и да изпита същите емоции като предния му собственик. Замисълът е гражданите да могат активно да се включат в културния живот на града и в развитието му като цяло. Всеки има книги вкъщи, които е препрочел многократно, и които събират прах в домашните библиотеки. Чрез инициативата тези книги ще могат да намерят своите нови читатели и да станат любими на някой друг”, сподели Петя Гънева.

„Ние от ГЕРБ търсим интелигентния избирател, този който прави информиран избор”,  каза Елена Фотева. Тя дари романа на Богомил Райнов „Денят не си личи по заранта” в замяна на книгата „Мастиления лабиринт” от личната библиотека на нейната дългогодишна приятелка и колега от Бургаския музей - Цоня Дражева.

„Трябва да се учим и да се развиваме, а също така да учим и своите деца да вървят по правилния път. Аз мисля, че съм поела по тази посока”, каза от своя страна кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Надежда Танева.

Композиторът и председател на комисията по култура на Общински съвет Бургас в мандат 2011-2015 г. Руслан Карагьозов предостави за откритата библиотека биографичната книга „Ал. Г. Коджакафалията – благодетел на Бургас” на Панайот Павлов и взе със себе си класическия роман на Джак Керуак „По пътя”. Сред най-големите дарители на „Библиотеката” на открито бе кандидатът за общински съветник Георги Чавдаров, който предостави повече от 100 книги.

Тодор Йосифов от Общинското ръководство на ГЕРБ прикани младите да четат повече българска литература и дари заглавия от родни автори.

В своеобразната библиотека могат да се намерят и четива, които са библиографска рядкост, като „Човекът – вълк” на Борис Виан.

Вдъхновяващата инициатива ще продължи до 23 октомври, а тази книги, които останат след приключването й, ще бъдат дарени на читалищата в съставните селища на Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама