Работна група вече работи по проекта за "Градска железница" в Русе

14:11, 16 окт 15 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 16.10.2015 г., в зала „Панорама“ на Областна администрация – Русе се проведе второ заседание на работната група за изготвянето на задание за осъществяване на прединвестиционно проучване за подобряване на транспортната достъпност до района на бившето КТМ чрез изграждане на т.н. „Градска железница“. Информацията съобщава прес центърът на домакините.

Срещата беше открита от Станимир Станчев – заместник областен управител на Област Русе, а по-късно към обсъждането се присъедини и Областният управител на Област Русе – Стефко Бурджиев. 

Участие взеха представители на Областна администрация – Русе, Община Русе, управление „Движение на влаковете и гарова дейност”, Железопътна секция Горна Оряховица, Районна железопътна инспекция - Горна Оряховица, и фирми от бранша.

Като резултат от конструктивния диалог, оформени бяха следните решения:

Да се нанесат корекции по проекта на задание за осъществяване на прединвестиционно проучване, които по своето естество не са съществени;

Не по-късно от сряда (21.10.2015  г.) да бъдат уточнени финалните корекции по проектна на задание за ПИП и да се предприемат действия по обявяване на обществена поръчка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама