Нови две жалби в ОИК Сливен, оставени са без уважение

14:33, 16 окт 15 / Политика 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нови две жалби са постъпили в Общинската избирателна комисия в Сливен за последните дни,  обяви говорителят на ОИК Стелли Стефанова. Тя поясни, че са от БСП и са относно нарушение на предизборната кампания, като и двете са оставени без уважение. Те са за агитация в определено училище и за поставен номер, като няма особена яснота по жалбата. Направена е проверка по места, след което жалбите са оставени без уважение, уточни Стефанова. Така обшият брой жалби от началото на кампанията, постъпили в ОИК, е 19.Членовете на ОИК са преминали обучение от представители на ЦИК. Оповестено е, че към момента няма проблеми по подготовката за провеждане на изборите.

Бюлетините за референдума са получени в Сливенска община, а до края на днешния ден ще пристигнат и книжата, които ще се използват за месния вот, каза още обяви говорителят на ОИК и добави, че няма издадени удостоверения за гласуване на определено място във връзка с референдума.

От ОИК са в готовност да открият три допълнителни секции - двете са в болници и едната в женския затвор, но яснота ще има на 22 октомври, когато изтича срока за повече от 10 избиратели.

Обучението на членовете на Секционните избирателни комисии ще се проведе на 19 и 20 октомври в зала „Зора”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама