Съдебната мафия във Варна върти мръсни номера на журналист

15:09, 16 окт 15 25 700 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разследващият журналист Веселина Томова ще бъде принудително отведена на разпит по дело срещу Черния Роди, без да е била редовно призована да се яви на насроченото за 11 ноември заседание във Варненския районен съд. Ищци в процеса са бившият шеф на антимафиотите във Варна Емил Михайлов и дясната му ръка Добромир Досев, които отделно съдят за клевета и Веселина Томова. Поводът за иска вероятно е писмото на Черния Роди до сайта "Афера", в което соченият за "килър" варненец прави шокиращи разкрития за корупционни връзки между представители на местния ъндърграунд и бивши служители на Сектор "Борба с организираната престъпност".

На 15 октомври, четвъртък, пред вратата на апартамента на Веселина Томова се озовават двама вежливи униформени служители, които й връчват призовка за дело, на което журналистката трябва да се яви в качеството си на свидетел. На въпрос къде да се подпише, полицаите обяснили на Томова, че ще се наложи да я отведат принудително.

"По всички дела, които касаят мен и сайта "Афера", се явявам чинно и почтено, и не съм отказала нито една призовка. Никога. Какво е това дело, по което принудително ще ме водите? Това означава, че не съм се явила на него, за да се налага да ме водите принудително за следващо заседание ли?!", попитала журналистката.

В отговор униформените й зачели от лист как нееднократно била търсена и по никакъв начин не можела да бъде открита, за да й бъде връчена призовката. "Това е абсурдно! Аз дори и в качеството си на журналист изобщо не знам, че такова дело се води, камо ли да не приема призовка като свидетел, тук съм и от никого не съм се крила", заявила журналистката пред полицаите, при което срещнала съгласие от тяхна страна: "Ами да, нали виждаме, че веднага ни отваряте вратата“. 

Журналистката определя случилото се като "мръснишки пиниз", който й се разиграва за втори път. "Преди седмици точно така се случи с важен мой свидетел по друго дело, този път във Варненския окръжен съд. Не могли да го намерят. Досега винаги бе получавал стриктно призовките си, но този път, когато се знаеше, че точно свидетелите ми ще разтресат делото, изведнъж безмалко да му провалят явяването", разказа Веселина Томова.

Тя е категорична, че отговорност за "мръснишките пинизи" трябва да понесе административният ръководител на Варненския районен съд:

"Госпожо председател на Варненския районен съд, Ерна Жак Якова-Павлова, един път вече си позволихте неправомерно да ми ровичкат "трафичните данни" на сайта по аферата "Червеи" и не поехте никаква отговорност за това. Сега трябва да се явявам във Вашия съд принудително без да знам изобщо, че се води подобно дело и без никога никой да ми е носил призовки за него! Тия пошли пинизи вече минават границата на нечии кретенски мозъчета, които си въобразяват, че така могат да ме уязвят или унижат. Няма как, Жак Якова-Павлова! Ако си мислите, че ние, журналистите, нямаме хабер кой е във Вашия съд и на кого служи, освен уж единствено на закона, и какви поръчки изпълнява, нещо дълбоко сте се объркали. Че даже и "присъдите" ви предварително знаем, но това е друга тема, която, бъдете уверена, няма да ви се размине! Принудително като ме докарат, ще Ви стане ли по-леко "кариерното издигане“, за един Цацаров и за един Пеевски, а и да не забравим – за едно Ванухи питаме. Хайде, пригответе шпалира за 11 ноември. И да не забравите духовата музика в чест на Михайлов и Досев. В тая държава точно онези, които трябва да са с белезници в съдебната зала, се мандахерцат съдещи, вече някои и като "съдии", а други още като "стажанти". Така че давайте, принудително с журналистите, толкова са ви силиците. За пред ехалето", написа Веселина Томова в сайта "Афера".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама