Министърът на отбраната: Готови сме да помогнем при охраната на границата

15:45, 16 окт 15 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Имаме готовност да окажем съдействие на колегите от МВР при охраната на границата, а дали трябва да има - ще го обмисляме." Това каза пред журналисти в Пловдив министърът на отбраната Николай Ненчев, цитиран от БТА.

Ненчев припомни, че охраната на границата е приоритет на вътрешното ни ведомство, но допълни, че ако от там поискат помощ, то Министерството на отбраната има готовност да увеличи многократно служители си, които (по думите му) и днес оказват съдействие на гранична полиция.

Министърът коментира и снощния инцидент край границата, при който бе убит нелегален имигрант. "Винаги съм се безпокоял относно това, което се случва на южната ни граница и трябва да бъдем подготвени за всичко", заяви Ненчев.

"От информацията, с която разполагаме става ясно, че много често между мигрантите има и такива, които са свързани под една или друга форма с терористични организации, има и криминално проявени и затова трябва да бъдем изключително внимателно", добави военният министър.

Като проблем Николай Ненчев посочи застудяването на времето, което според него може да доведе до увеличаване на бежанската вълна. "Но ние сме там и затова, за да окажем пълна подкрепа и съдействие", добави Ненчев.

Военният министър бе на посещение в 68-ма бригада "Специални сили" по повод празника на парашутисти, който се чества на 18 октомври.

"Гордеем се със Специалните сили, с българските парашутисти, участвал съм и в техни учения и днес съм тук и заради празника", каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама