Обвиниха чирпанлия за каналджийство, издирват избягал водач на старозагорска кола

15:47, 16 окт 15 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Чирпанлия е арестуван и обвинен за каналджийство, а полицията издирва избягал шофьор на кола със старозагорска регистрация превозвала мигранти, съобщиха от полицията в Бургас

На 15 октомври около 03.50 часа в района на разклона на село Дебелт, служители от бургаската жандрамерия забелязали приближаващи се с висока скорост три леки автомобили. Те подали сигнал за спиране със стоп-палка, но водачите на автомобилите не се съобразили и продължили движението си, което наложило преследването им.

Междувременно е потърсено съдействие от служители на Четвърто районно управление  Бургас, които блокирали улица „Захари Стоянов” в района до магазин „1 000 бани”. Жандармеристите се изравнили с единия от преследваните леки автомобили – „Опел Вектра”, със старозагорска регистрация, движещ се в дясната пътна лента. При опит да избяга водачът на „Опел”-а  завива рязко наляво и навлизайки в пътното платно на служебния полицейски автомобил, го блъска, нанасейки му леки щети по предния десен калник и предната дясна врата. След катастрофата „Опел”-ът спрял, водачът му скочил и успял да избяга. От купето излезли осем афганистански граждани, нелегално преминали границата на България.

Спрян е и лек автомобил „Ситроен Ксара”, с пловдивска регистрация, управляван от 33- годишния Стефан Маринов от Чирпан, в купето на който са открити още седем афганистански граждани, нелегално преминали границата на България.

Водачът на третия автомобил също успял да избяга с него и се укрил.

При полицейското разследване е установено, че чуждите граждани са натоварени в леките автомобили в района на с. Пънчево, община Средец, като се придвижвали по маршрут село Дебелт - Бургас.

Афганистанците са задържани за срок от 24 часа и предадени на сектор „Миграция” към ОДМВР – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство, уточниха от полицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама