Съвременен спортен комплекс предвиждат в района на бившата ледена пързалка във В. Търново

16:15, 16 окт 15 / Спорт 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районът на бившите ледена пързалка и тренировъчно игрище във Велико Търново, които се намират западно от стадион „Ивайло”, ще се превърнат в съвременен спортен комплек, съобщават от кметската администрация във Велико Търново.

Планът предвижда построяването на футболен терен с изкуствено покритие, осветление и трибуни. Освен това ще има втори по-малък терен с естествена трева, сектори за тласкане на гюле, хвърляне на копие, диск и чук, както и малка лекоатлетическа писта.

Комплексът ще бъде заграден и ще бъдат изградени подпорни стени. Изградените там западни спортни зали също вече функционират. Те предлагат и необходимите за съблекални за обслужване на футболните и лекоатлетически съоръжения.

Договорът с частна фирма, сключен през 2009 г., който предвиждаше застрояване на земята на това място вече е прекратен.

С новия проект бяха запознати министърът на спорта Красен Кралев и съветниците на премиера Бойко Борисов Свилен Нейков и Тотю Младенов. Тримата отличиха разработката.

За реализирането й Велико Търново може да получи и средства по програмата на министерството за развитие на спортната инфраструктура. Старопрестолният град е на водещо място по отношение на финансирането на нови проекти от държавата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама