Пловдивчани се събират отново в подкрепа на прегазената Катя Матеева

16:27, 16 окт 15 25 522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивчани излизат на нов протест във връзка с променените присъди по случая с прегазената на автобусна спирка Катерина Матеева. Събитието, организирано в социалната мрежа Фейсбук, е насрочено за 21 октомври, сряда, от 18 часа на площад "Съединение" в Града под тепетата.

"От нас зависи дали ще продължим да се борим, или ще оставим абсурда да ни води. Гласуването не е единственият начин да изявиш гражданската си позиция. Скъпи управляващи, проявете малко съчувствие, бъдете хора и вижте останалите хора. Ако искате да бъдете запомнени с добро, а не с меркантилното си и алчно поведение", написа във Фейсбук Никола Василев - един от организаторите на състоялия се на 14 октомври пред сградата на съда в Пловдив, когато повече от 50 души се събраха, за да изразят възмущението си от промяната на присъдите и да поискат промяна в закона.

"С протеста си искаме да обърнем внимание на по-горно ниво. Като общество настояваме за актуализация на закона. Искаме законите да са направени с уважение към хората, а престъпниците да имат страх от закона", сподели тогава Николай Василев.

Припомняме, че Пловдивският окръжен съд измени присъдата на Пловдивския районен съд, наложил наказание от две години лишаване от свобода условно с четири години изпитателен срок на Боскос, като вместо това му наложи наказание – глоба в размер от 5000 лева. Присъдата на Васил Калев – втори шофьор, замесен в случая, също бе намалена и вместо една година лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок, получи глоба в размер на 2500 лева.

Отменено бе и обезщетението от 12 000 лева, което трябваше да бъде изплатено на Катерина Матеева за лечението й.

Жестокият инцидент стана на 19 май 2014 година. Христос Боскос помете с огромна скорост девойката, чакаща на автобусна спирка на улица "Победа". Колата се е врязала в спирката след удар с "Мерцедес", шофиран от втория обвиняем – Васил Калев.

Момичето оцеля, но бе подложено на серия от операции на краката. Катя все още не се е възстановило изцяло. До този момент тя е била подложена на пет операции, предстоят й още.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама