ОИЦ - Русе представи информация за кандидатстване по две научно-образователни процедури

16:29, 16 окт 15 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният информационен център-Русе завърши днес информационната си обиколка в общините Бяла, Ценово, Борово, Две могили, Иваново, Ветово и Сливо поле,  посветена на двете отворени процедури по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ – „Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и търсещи или получили международна закрила“ и „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение. 

Информационната кампания на ОИЦ-Русе започна на 13 октомври 2015 година със срещи в Бяла и Ценово и приключи на 16 октомври 2015 г. в Сливо поле, припомнят от центъра. Целта на инициативата бе заинтересованите страни да бъдат запознати с насоките за кандидатстване и да се възползват от европейското финансиране за интегриране в образователната система на децата и учениците от етническите малцинства и семействата от уязвимите групи, както и от семейства на хора, които търсят или са получили международна закрила, които заради културни и езикови проблеми са застрашени да отпаднат от нея. 

Навсякъде за участие в срещите бяха поканени допустимите по процедурите кандидати и партньори – представители на училища, детски градини, читалища и други юридически лица с нестопанска цел в общественополезна дейност и на общински администрации. Експертът Габриела Стефанова ги запозна със задължителните изисквания, като например задължителното партньорство, допустимите и недопустими дейности и разходи. Тя акцентира върху сроковете за кандидатстване по двете процедури.

По време на срещите експертът Диана Григорова представи електронното кандидатстване чрез ИСУН 2020. Тя показа на практика на участниците как да попълнят електронния формуляр.

Участниците в срещите получиха ценни напътствия от управителя на ОИЦ-Русе Камелия Златанова относно подготовката на проектите, тъй като една част от тях до момента не са кандидатствали самостоятелно по оперативните програми. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама