Феновете на Левски с остра декларация срещу Волен Сидеров

16:37, 16 окт 15 / Политика 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националният клуб на привържениците (НКП) на Левски излезе с остра декларация срещу лидера на „Атака“ Волен Сидеров. Повод за недоволството им стана поредният скандал, в който се забърка политикът миналата седмица. Тогава той се опита да направи импровизиран обиск на магазин, за който имал информация, че в него се продават цигари без бандерол и наркотици.

За продажбата на дрога Сидеров директно обвини една от фракциите в клуба на привържениците - „София-Запад“. Пред седмично издание, определено от „сините“ фенове като „кафяво-жълто“, депутатът твърди, че комисар Антон Златанов, който е зам.-директор на столичната полиция, е сътрудничил на осъдения за търговия с наркотици Любо Младежа, който пък е тартор „София-Запад”.

Повод за твърдението му пък е филм по БНТ на тема „Футболно хулиганство”, на който Златанов седи на една маса с въпросния привърженик. От своя страна феновете изкарват снимка на Сидеров с убития преди 12 години бизнесмен Илия Павлов.

„В този ред на мисли дали пък ние да не попитаме – Перхидроленото човече (бел. ред. в декларацията на феновете политикът не е споменат нито един път с името си, а с това определение) замесено ли е в сенчести бизнеси с политическа протекция? А дали пък не търгува с оръжия в Сирия покрай честите си посещения в Москва? Има ли интерес Перхидроленото човече от военната офанзива на Русия в Сирия, за да продава оръжия на Башар Асад? А на "Ислямска държава", пише в позицията на Националния клуб на привържениците на Левски.

Феновете цитират и от къде има тези данни Волен Сидеров - „от десетки футболни привърженици“. „Сините“ ултраси припомнят случая от 2013 г., когато десетки души се включиха в защита на политика след т.нар. „нощ на бялата маса“. Тогава журналистическо разследване доказа, че от „Атака“ плащат по 10-20 лв. на дошлите пред централата на политическата сила. Още тогава кадрите с тази група хора показа, че сред тях има не малко фенове на ЦСКА. Именно тях обвиняват привържениците на Левски като „достоверни“ източници.

Целият текст от декларацията на НКП на Левски може да прочетете ТУК!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама