Семафорно-наблюдателната служба на ВМС навърши 103 години

17:03, 16 окт 15 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
103-тата годишнина от създаването на Семафорно-наблюдателната служба по черноморското ни крайбрежие бе отбелязана тъжествено в района на военно формирование 32300, съобщиха от Военноморските сили (ВМС).

Военният ритуал започна с посрещането на командира на ВМС контраадмирал Митко Петев и тържествено вдигане на националното знаме. Със заповеди на контраадмирал Петев и на командира на военното формирование, капитан ІІ ранг Йордан Стефанов, бяха наградени военнослужещи и цивилни служители, постигнали високи резултати в бойната подготовка и безупречно изпълнение на функционалните си задължения.

Редом до офицерите, старшините и матросите бяха застанали и ветерани, служили през годините по наблюдателните постове, изграждали материалната база и съхранявали традициите на едно от най-старите флотски формирования.

Своето уважение към труда и достойната служба на военнослужещите и цивилните служители, носещи денонощните вахти и дежурства, осигуряващи нормалното функциониране на системата за наблюдение, изразиха присъстващите на празника гости – кметът на район "Аспарухово”, командири на военни формирования от ВМС, представители на спомоществувателите на формированието – организации и фирми от региона. Свещенослужители от Българската православна църква отслужиха молебен за здраве и благоденствие.

За всички гости командването на военното формирование организира демонстрации на възможностите на Бреговата радиолокационна система за контрол на корабоплаването и охрана на морската граница – ЕКРАН, осигуряваща създаването на единна картина на обстановката на море. Те имаха възможността да разгледат и музейната сбирка, която проследява историята на наблюдението на морските пространства през годините от началото на миналия век до наши дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама