Депутати искат извънредно да се събере вътрешната комисия заради загиналия имигрант

17:07, 16 окт 15 / Политика 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Свикване на спешно заседание на вътрешната комисия в парламента поискаха депутати от "Движение България на гражданите". Въпреки отпуската на Народното събрание за местните избори, от ДБГ настояват за изслушване на министри и отговорни лица по повод снощния инцидент край Средец, при който загина нелегален имигрант при опит да премине границата с още над 50 души.

Димитър Делчев, член на вътрешната комисия и секретар на парламентарната група на реформаторите, заяви, че трябва да бъдат изслушани министрите на вътрешните работа и отбраната, които да определят мерките, които ще предприемат. По думите му главният секретар на МВР и шефът на Гранична полиция също трябва да бъдат изслушани от комисията.

„Държим отговорните лица да запознаят лично комисията за всички детайли около инцидента и да се вземе информирано решение за действията, които да се предприемат, и то на базата на факти, а не на версиите и хипотезите, които се разпространяват в публичното пространство от няколко часа“, коментира още Делчев.

След случая с първата жертва на мигрантската криза у нас, отношение взеха и от ДПС. В прессъобщение до медиите от там заявиха, че отдавна призовават за свикване на заседание на Консултативния съвет по национална сигурност, където да се разгледат експертни мерки за повече сигурност по границата.

Зам.-председателят на парламентарната група на БСП- Лява България Атанас Мерджанов коментира, че начинът, по който се охранява границата не е на нужното ниво. Той поиска цялостна политика за охраната по границата и прозрачно разследване на инцидента.

От ВМРО коментираха случая със загиналия афганистанец по-крайно от колегите си. Те призоваха граничните власти да действат безкомпромисно, когато отбраняват страната ни от навлизането на нелегални мигранти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама