Иван Иванов обеща програма „Спорт срещу затлъстяването“ за децата на Шумен

18:18, 16 окт 15 / Политика 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинска програма, която да стимулира двигателната активност сред децата, обеща на среща със спортни деятели кандидатът на БСП за кмет на Шумен Иван Иванов. Развитието на масовия спорт е един от основните акценти от програмата за управление на кандидата.

На фона на големия брой деца със затлъстявания и младежи, които все по-рядко стават от компютъра, в последните 8 години общинската администрация вече е започнала програма за изграждането на зони за спорт в отделните квартали на Шумен. Тя ще бъде продължена и развита, категоричен беше Иванов.

 Спортистите одобриха намерението общината да състави активен календар на състезания, за да се стимулира двигателната активност на децата, а ако е нужно, ще се сформира и обществен съвет за спортни младежки дейности, който да работи за откъсването на младите от телевизорите и компютрите.

"Наясно съм също, че основният проблем е с базите за спорт на закрито. Някои кандидати обещават догодина да построят зала с 4 000 места. Забравете. Никой няма да даде 25 млн. лв. за нея, но е напълно във възможностите на общината да се ремонтират съществуващите зали "Младост" и "Плиска" и те за момента съвсем не са недостатъчни. В бъдеще вече ще се търси финансиране за многофукционална зала и за голям спортен комплекс на открито на "Шуменското плато", сподели плановете си Иванов.

На срещата председателят на тенис-клуба в Шумен Красимир Пейчев призова Иванов, ако бъде избран за кмет, да поиска съветниците да отменят решението, с което тенис-кортовете бяха дадени за стопанисване на предприятието "Общински жилища и имоти". "Тази база от години я стопанисваме единствено ние, членовете на тенис-клуба. Сами сме заплатили за всичко в нея, от общината 1 ст. не сме взели, напротив - по силата на концесията всяка година внасяме по 3000 лв.", обясни Пейчев.

"Спортните имоти ще излязат от "ОЖИ", защото предприятието не е добър стопанин на спортната база. Казвал съм го и друг път, споделям и сега - базите трябва да се стопанисват от самите спортни клубове", категоричен беше Иван Иванов.

Треньорките на мажоретните състави Мариола Спасова и Снежана Иванова получиха уверение, че мажоретният спорт ще продължи да се развива в Шумен с подкрепата на общината. Амбициозните треньорки, чиито момичета тази година станаха вицеевропейски шампионки, помолиха общината да потегне и зала "Юнак", за да поеме многото деца, които искат да тренират. "Да. И всеки спорт, който носи национален принос, ще бъде подпомаган", увери спортните деятели кандидатът с № 8.

На срещата беше и олимпийският шампион по спортна стрелба и колега на Иванов в Народното събрание Таню Киряков, за да му даде приятелско рамо в изборната надпревара.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама