Витоша (Бистрица) отказа да играе с ЦСКА, опасяват се от политически безредици

18:23, 16 окт 15 / Политика 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дербито на Югозападната „В“ група между ЦСКА и Витоша (Бистрица) няма да се състои. Треньорът на бистришките „тигри“ Костадин Ангелов обяви, че е взел решение да не извежда играчите си за мача в неделя, който трябваше да се изиграе на стадион „Българска армия“.

Причина за крайното решение е очакваното политизиране на срещата. От началото на сезона феновете на ЦСКА пеят песни с нецензурно съдържание свързани с премиера Бойко Борисов. Той пък от своя страна игра през миналия сезон за скромния тим.

„Нашето решение е да запазим здравето на футболистите. Имаме информация за факта, че този мач ще бъде политизиран“, уточни Ангелов на специална пресконференция.

Той добави, че е взел това решение, след като разбрал, че „червените“ фенове ще организират шествие веднага след мача до сградата на Народното събрание. Според него е напълно възможно привържениците на ЦСКА да проявят агресия спрямо неговите играчи.

„Ние реално нямаме нищо против ЦСКА. Нямаме болни амбиции да влизаме в "Б" група, нека спечелят този мач, ние се отказваме и им пожелавам бъдещ успех“, каза още треньорът на Витоша (Бистрица).  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама