Румяна Бъчварова: Няма да има оставки в МВР заради случая със застреляния имигрант край Средец (аудио)

19:31, 16 окт 15 25 720 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Нямам основание да правя рокади или да искам оставки в МВР". Това каза вътрешният министър Румяна Бъчварова на ГКПП "Капитан Андреево", попитана за подробности около инцидента със застреляния афганистанец през изминалата нощ край Средец, предаде репортер на Тopnovini.bg.

Вицепремиерът допълни, че случаят с мигранта е трагичен инцидент и това в никакъв случай не е политиката на България спрямо бежанците. Бъчварова обаче напомни, че никой не бива да забравя, че все пак става въпрос за държавната ни границата и наш дълг е да я пазим. По думите ѝ това е повод да си дадем сметка колко сериозна е обстановката с нелегалните имигранти в момента.

"Другата ни важна задача е да предотвратим нахлуването на други подобни групи, които крият рискове за сигурността на страната и евентуално за терористична заплаха. Задържаните мигранти край Средец са с особен профил, близък до рисковия", каза още Бъчварова.

На въпрос дали не трябва да освободи началника на Гранична полиция в Елхово Радослав Сотиров, който е разследван за нахлуването в ТВ 7 през април за превишаване на правомощията си, тя каза, че е разговаряла с него и смята, че той се е поправил.

Припомняме, че срещу Сотиров, който е бил зам.-шеф на СДВР, е имало и друго разследване. През април лично Румяна Бъчварова оттегли подкрепата си от него.

Бъчварова похвали работата на полицаите, участвали при залавянето на нелегалните имигранти край Средец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама