Обучаваха членове на избирателни комисии в Благоевград

21:41, 16 окт 15 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обучение на членове на секционни избирателни комисии и представители на общински администрации се проведе в зала "22 септември" в Благоевград. То бе организирано от Георги Баханов и Росица Матева, представители на Централната избирателна комисия за областта.

Специално внимание бе обърнато на методическите указания за Общинските избирателни комисии, които се отнасят до изборния ден. Както и на предишните избори, и на тези протоколите от секциите първо ще бъдат приемани, а след това ще се сканират. Мярката се налага за да не се губи излишно време.

Представителите на ЦИК обясниха, че най-напред ще бъдат обявени резултатите от изборите за кметове на населени места, за да може своевременно да се вземе решение за балотаж. След това ще има и резултати от вота за общински съветници.

"Допълнително затруднение ще създаде и смяната на астрономическото време, която съвпада с датата на изборите на 25 октомври", коментираха Баханов и Матева.

Областният управител Бисер Михайлов съобщи, че утре в печатницата на Българската народна банка (БНБ) ще бъдат получени бюлетините за местния вот.

"Във връзка с изпълнение на процедурата по предаване на отпечатаните бюлетини, предаването им ще се извърши на територията на печатницата в присъствието на упълномощени представители на Областна администрация и на двама упълномощени членове на съответната общинска избирателна комисия. Предаването към ОИК и общинските администрации на бюлетините, изборните книжа и материали ще бъде през идната седмица, като за деня и часа ще бъдете допълнително уведомени“, разясни той.

Михайлов бе категоричен, че ще разчита на професионализма на работещите в различните институции за нормалното провеждане на изборния ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама