Романът на Владимир Зарев "Орлов мост" - #КОЙ сломи протестите от 2013 г.

23:00, 16 окт 15 / Култура 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Огромен фурор предизвика представянето на новия роман на писателя Владимир Зарев, „Орлов мост“. Стотици почитатели, колеги и столичани се събраха тази вечер в литературен клуб „Перото“, нетърпеливи да държат в ръцете си новата книга на автора, написал най-откровенните текстове за несвършващия преход в България.

След „Разруха“ и „Светове“, издадени в рекордни тиражи у нас и зад граница, Зарев посвети роман и на емблематичната за българите 2013 година. Книгата „Орлов мост“ е посветена на протестите, които събудиха площадите и обществото.

„Това са протестите, които започнаха точно на „Орлов мост“ - това сакрално за софиянци място. Тези протести събудиха хората, върнаха енергията, която имаше в началото на прехода. Върнаха и надеждата, че най-сетне в България ще се възроди гражданското общество, като единение, което може да прояви своето несъгласие“, разказа в интервю за София topnovini.bg Владимир Зарев.

Целият живот и творчество на Зарев са фокусирани върху историческите моменти за българския народ след прехода. Писателят споделя, че романите му могат да се разглеждат като наследство за поколенията, които трябва да узнаят истината за прехода в България. Един от акцентите в книгата „Орлов мост“ отново е въпросът #КОЙ? Попитахме писателя кой сломи обществото и порива на протестите от 2013 година.

„Обществото го озапти тази истерично-егоистична и некадърна политическа класа. Тази класа допусна да станем най-бедната страна в Европа, да се корумпира съдебната система и полицията, разсипа икономиката, доведе народа до невероятен демографски срив“, каза Владимир Зарев.

Романът „Орлов мост“ дава отговори на ключови въпроси от българската действителност в последно време. По думите на писателя, сред истините, които читателите му ще узнаят, са трите причини за стихването на протестите от 2013 година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама