Община Стара Загора получи годишната награда „Достъп до добра храна“

07:54, 17 окт 15 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Годишната награда „Достъп до добра храна“ в категория „Общински пазари“ бе присъденеа не община Стара Загора, по време на Втората национална конференция „Достъп до добра храна“, която е под патронажа на Министерството на земеделието и храните, в партньорство с Дружество Европейско право и Граждански институт.

Наградата се връчва за успешното осигуряване на достъп до качествени храни, произведени от местни фермери. Тя е обществено признание за инициативата и цялостната дейност на Община Стара Загора, допринесла за разширяване на достъпа до добра храна, както и насърчаването на търговията с тази цел.

Община Стара Загора организира фермерски пазар, който се провежда в петъчен ден в новия модерен общински пазар в града, изграден по инициативата “Джесика” (JESSICA), финансирана от Европейския фонд за регионално развитие.Отделението, предвидено за продажба на цветя, остана почти неизползвано, поради липса на необходимост у търговците. Чрез фермерския пазар, по идея на кмета на Стара Загора Живко Тодоров, се даде възможност за директен достъп на гражданите до храни с доказан произход - продажба на био- и фермерска продукция, при заявен интерес от страна на производителите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама