Столични артисти ще превърнат подлез в интерактивно пространство

07:57, 17 окт 15 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичани решиха кои са първите три локации, които ще бъдат преобразени в рамките на проекта "Направи си сам София". Конкурсът, организиран от сдружение "Спаси София" даде възможност на екипи от артисти да предложат свои идеи за преобразяване на различни пространства в София. 

Онлайн гласуване на жителите на града избра градинка в квартал "Изгрев", подлез в "Подуяне" и детска площадка в "Лагера".

 

В градинка в квартал "Изгрев" ще бъдат „съживени“ игрите от детството, които обединяват, провокират общуване в реална среда и носят много забавление - „Не се сърди, човече“ и „Дама“. Проектът “Стъпи си на играта“ на „Обществен компас" спечели първото място в надпреварата „Направи си сам, София“. В събота от 11 часа всички желаещи могат да се включат в подготовката на площадката за рисуване. 

 

Проектът „Интерактивни графити“ в подлеза на площад „Пирдоп“ ще преобрази сивия подлез в интерактивно пространство с много картини и настроение. 

 

Проектът „Интерактивни графити“ е на  студентите по архитектура от "Подлезно". Познаваме изкуството им, след като направиха "Музикалния подлез" на "Цариградско шосе".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама