Публикуваха списък на заличените лица за местните избори в Търговище

08:22, 17 окт 15 / Политика 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Публикуваха списъците на заличените лица за гласуването на местните избори и националния референдума в община Тъговище. Имената са обявени на сайта на общинската администрация  вече са публикувани в сайта на местната администрация в двете отделни секции за местните избори и за националното допитване. Това което може да се види в справките е кои лица няма да имат право да гласуват във всяка една от 103-те секции в общината.

Според Изборния кодекс списъкът на заличените лица се изготвя по постоянния им адрес от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване" в Министерството на регионалното развитие. Той се публикува на интернет страницата на съответната община не по-късно от 10 дни преди изборния ден и съдържа имената на лицето, номера и адреса на избирателната секция. Така всяко лице може да направи справка в публикуваните данни.

От списъците се заличават лица, които са поставени под запрещение, изтърпяват наказание лишаване от свобода и няма да бъдат освободени до деня на гласуването. Отпадат също така хората, които имат издадено удостоверение за гласуване на друго място или имат настоящ адрес през последните 6 месеца преди датата на произвеждане на изборите извън България.

Лице, което е вписано в списъка, но има право да гласува, може да се запознае с основанието за заличаване и да поиска името му да бъде върнато сред имащите право на глас с писмено заявление до кмета или кметския наместник.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама